Електричка ЗЕРНОВЕ-КИЇВ: електропоїзд підвищенного комфорту №813

Експрес сполученням Середина-Буда - Кролевець - Конотоп - Ніжин - Київ.

foto: Zernove Seredyna-BudaЩоденний ранковий експрес 3-го класу сполученням станція Зернове - Київ єднає з українською столицею містечка Сіверщини та Чернігівщини. Час відправлення поїзда зі станції Зернове (м. Середина-Буда, Сумської обл.) - 6.12, час прибуття до Києва 11.30. Вартість квитка на експрес з Зернового в Київ становить 18 грн...

Зворотній поїзд №183 Фастів - Київ - Зернове щодня відходить о 15.55, з Києва платформа Північна о 16.05, прибуття в Зернове 22.21.

Станція Зернове - залізничні ворота райцентру Середина-Буда на Сіверщині на самому кордоні з Росією. Колишнє село Зернове Середино-Будського району, відоме як центр партизанської боротьби у воєнні та повоєнні часи й осередок УПА на Сіверщині.

Залишились спомини чільного російського командира червоних партизанів Александра Сабурова, який писав про Зернове:

"Це село у нас як більмо на оці... Воно перетинало шлях нашим партизанам, що йшли на завдання. Як тільки хто з'являється, з села вже кричать: "До бою, бандити йдуть!", - і починається стрілянина.

Що ж сталося з Зернове? Чому воно так разюче відрізнялося від інших українських сіл, де [червоні] партизани завжди знаходили співчуття? Річ у тім, що відразу ж із наближенням німців всі чесні люди залишили Зернове... Село наповнили зрадники-поліцаї та їхні сім'ї. За нашими даними, поліцейський гарнізон там налічував 350 осіб. Тризуб - цей знак приналежності до буржуазних українських націоналістів - красувався на воротах майже кожного будинку. Іншого такого підступного села ми більше на Україні не зустрічали"...
("ОУН-УПА на Сумщині", т. 2, за редакцією Геннадія Іванущенка, 2009 р., Державний архів Сумської області (ДАСО) та Центр досліджень визвольного руху)

Сьогодні територія колишнього села Зернове входить до складу міста Середина-Буда, райцентру Сумської області.


:: Чтобы получить информацию по-русски, ищите – электричка Зернове-Киев (Середина-Буда), электропоезд экспресс Киев-Зернове (Зерново, Зерновое).
:: To get more information in English please ask or google for – local train Zernove-Kyiv, Seredyna-Buda.
:: Jeigu norite gauti informaciją lietuvių kalba, prašom kreiptis arba ieškokite Internete – traukynis Zernove - Kijevas.
:: Каб атрымаць інфармацыю па-беларуску, шукайце - Сэрадына-Буда, цягнік Зэрновэ - Кіеў.
:: Aby dowiedzieć się więcej w języku polskim zapytaj lub szukaj w internecie na temat – pociąg Zernowe - Kijów.

Тема: електричка Зернове-Київ, електропоїзд №813 та 814 Київ-Зернове

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся