Ксандра ОСІНІНА: 4+1 ельфійські історії в Києві

Виставка фото та художніх робіт "4+1 ельфійські історії": Олександра Осініна.

foto: Ksandra Osinina vistavka Цікавитеся ельфійськими історіями? Бажаєте побачити, як виглядають легендарні герої та майже справжні ельфи на фото?
З 13 грудня 2010 по 17 січня 2011 року дивовижні ельфійські історії можна переглянути на виставці фото- та художніх робіт Ксандри Осініної в центрі столиці на вулиці Льва Толстого 25/2. Ельфійська виставка працює в робочі дні з 9 до 18, вхід вільний...

Виставка "4+1 ельфійські історії" - фото та живопис Олександри Осініної презентують у столиці з 13 грудня по 17 січня 2011 р. у приміщенні центру за адресою вул. Льва Толстого 25/2, 2 поверх (домофон - 108).

Увага: виставка відкрита лише в робочі дні з 9 до 18 год., вхід вільний.

Чим цікаві "4+1 ельфійські історії"?

Дві техніки, два види мистецтва – живопис та фотографія. Один світ. Одна створена свідомістю художника реальність, у якій живі – це ельфи та чарівники, герої та втілені сили стихій. Єдина манера – вхопити за хвіст утікаючу тінь, спливаючий за межею сприйняття потік часу...

Адже Слово – це своєрідний код. Віками складений код для фіксування подій історії, людського досвіду, вкладеного у міфи та легенди. Зображення – це також код. Шифр, що потребує інтерпретації, алгоритм, завдяки якому живуть крізь покоління уявлення давніх предків, їхній погляд на світ, вірування та страхи. Через слова та зображення передається інформація...

Першими зображеннями були начерки на скелях, перед якими, у глибині та потаємній темряві печер первісні люди проводили свої шаманські обряди, коли ще не було слів, щоб пояснити їхню суть тим, хто проходив ініціацію...

Протягом віків, з магічного обряду зображення перетворювалися на розкіш, на товар, що продавали й купували, на моду, котрій слідували. Змінювалися цілі та призначення, змінювалися й техніки, котрі використовувалися ізографами – творцями світу на площині каменю, дошки, полотна чи паперу. Від вугілля та вохри сивої давнини – до синтетичних фарб сучасності, від абрисів власних рук та тіней на стінах печер – до фотомистецтва сьогодення.

"Ельфійські історії" – це фрагменти реальності. Не повсякденної, а тої, що де-не-де проглядає крізь швидкоплинний побут. Серпанком таємниці, шурхотом стріли, журкотом живої води, подихом музики. Чотири стихії, що є основою всього: камінь, вода, вогонь та повітря. І п’ята стихія – ефір, магія, загадка, незбагненне. П’ять розділів, змістів, історій – розказаних не словами, а зоровими образами, для тлумачень яких не має меж – адже країна фантазії не має кордонів.

Живопис - викликані до життя, проявлені дотиком пензля краплини, що з них складені образи, – як мрія, що розлітається веселковим вихором, якщо підступиш занадто близько, – не спіймати, залишиться тільки мара та різнобарв’я перед очима...

Фотографія - неначе краєм зору вихоплені й застиглі миті, відображення сутностей, невидимих за звичним світом. Персонажі героїчного епосу, що існують лише на перетині вимірів та світів. Люди чи все ж таки насправді – ельфи? Сопілка або меч в руках, дивне вбрання – то є втілення образів, зрозумілих без слів і все ж загадкових.

Світ легенд – безмежний. Він є відображенням мрії про гармонію на противагу розколотому технологіями світу, котрий оточує нас. Здавалося б: що може бути більш несхожим, ніж створений у живопису образ і зліпок кольорової світлотіні, покликаний до життя мистецтвом фотографії? Однак їхня мова – мова символу, що звертається до знайомих з дитинства розповідей та персонажів, - єдина. І вираженням її є не слово, котре апелювало б до раціональної сфери, - втіленням її стають колір та лінія, що промовляють до почуттів.

За відомим висловом Ж.-Ж. Руссо, "розум здатний помилятися, почуття ж - ніколи". Тому, напевно, лише відкритим серцем і можна сприймати чудернацькі ельфійські історії...


:: Чтобы получить информацию по-русски, ищите – Ксандра Осинина, выставка фото и художественных работ "4+1 эльфийские истории", Александра Осинина.
:: To get more information in English please ask or google for – Ksandra Osinina, photo & art exibition '4+1 elfs' stories' in Kyiv, Ukraine, Oleksandra Osinina.
:: Jeigu norite gauti informaciją lietuvių kalba, prašom kreiptis arba ieškokite Internete – Ksandros Osininos paroda "4+1 elfių istorijos".
:: Каб атрымаць інфармацыю па-беларуску, шукайце - Ксандра Осініна, фота і мастацкая выстава "4+1 эльфійскія гісторыі", Аляксандра Осініна.
:: Aby dowiedzieć się więcej w języku polskim zapytaj lub szukaj w internecie na temat – Alexandra Osinina, wystawa foto i sztuki "4+1 historie elfów".

Тема: Ксандра Осініна - ельфи в Києві

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся